In het weekend van 31 augustus en 1 september vieren we als Sint-Jansgilde ons 375-jarig jubileum en het bruist van de activiteit! Iedereen is welkom in en rondom de feesttent.

In het weekend van 31 augustus en 1 september vieren we Zaterdagavond staat er een geweldige vrij toegankelijke feestavond op het programma: We starten vanaf 20:00 uur in de feesttent aan de Groenstraat in Soerendonk. DJ Siem, bekend in Soerendonk en ver daar buiten staat achter de draaitafel.

De coverband One Shot; deze jonge en energieke groep muzikanten maakt er een gróót knalfeest van! Met hits van AC/DC, 3 Doors Down, ABBA en Band Zonder Banaan, alles komt voorbij. Daarbij nog opgeteld de 3 heren van DJ’s The Underdogs die op elk feest losbreken met hun knallende platen, gaan we door tot in de kleine uurtjes!

Zondag is de dag met de optocht door Soerendonk en diversen activiteiten op het feestterrein, ook deze dag is wederom vrij toegankelijk.
Op zondag starten we om 10:00 uur met een heilige mis in de kerk in Soerendonk waar iedereen welkom is.
Op het feestterrein is er al vanaf 11:00 uur live muziek!
Om 12:00 uur start de optocht door Soerendonk met deelname van verschillende gildes, schutterijen en andere muziekverenigingen. Maar ook diverse oldtimer auto’s, ponyclub de Kroenekraantjes en onze vrienden van het Kaasdragers gilde uit Alkmaar doen mee! De Kaasdragers staan altijd garant voor plezier en spektakel. Laten we hopen dat ze nog wat kilo’s kaas van de waag achterlaten in Soerendonk. Aansluitend na de optocht vind er op het feestterrein de feestelijke opening plaats door de Burgemeester van Cranendonck Dhr. Roland van Kessel en een massale opmars!

Rondom de feesttent zijn er daarna diverse demonstraties van de verenigingen en activiteiten.
Zoals  het ringsteken 2.0: in de middeleeuwen was het een ruiter te paard, nu pakken we dat op een andere ludieke manier aan.
Er is een uitgebreide tentoonstelling ‘375 jaar Sint-Jansgilde’. Ook zal er gestreden worden om de titel ‘Koning 375’ met het geweerschieten. Voor de kinderen is er vrije toegang tot een uitgebreid kinderspeelplein, met o.a. schminken, jungle springkussen, een klimtoren, kratten stapelen, een knutsel en timmerhoek, diverse spellen en de hilarische caviabaan. Zelf drinken tappen en wafels is er voor de kinderen gratis. Voor de kinderen vanaf 11 jaar is er de mogelijkheid om vlakboog te schieten. Tevens zal ponyclub de Kroenekraantjes aanwezig zijn die middag op het terrein.

De gehele middag en avond is er live muziek in de feesttent met optredens van DJ Siem, DJ Hardy en de fantastische 14-koppige (Tiroler) feestband de Rosentaler, party ohne ende, gegarandeerd gezelligheid en feest!

Dit alles is te doen op het feestterrein bij de Schuilhut aan de Groenstraat 3a te Soerendonk, beide dagen zijn vrij toegankelijk!

Poster 375-jarig jubileum
375-jarig jubileum Sint-Jansgilde.