In het weekend van 31 augustus en 1 september vieren we als Sint-Jansgilde ons 375-jarig jubileum.
Het Sint–Jansgilde sinds 1994 voorzien van de erepenning verleend door toenmalig H.M. Koningin Beatrix, het symboliseert het respect en de waardering die de Koningin had voor de bijzondere verdiensten van het gilde. Het Sint-Jansgilde ontving deze erepenning tijdens de Kringgildedag te Soerendonk op 5 Juni 1994.    

Op zaterdagavond staat er een geweldige feestavond (gratis toegankelijk) op het programma  met o.a. DJ Siem, coverband One Shot en het DJ-trio The Underdogs. We starten om 20:00 uur en gaan door tot de kleine uurtjes.

Op zondag starten we met een heilige mis in de kerk welke ook vrij toegankelijk is voor iedereen. Op het feestterrein is er al vanaf 11:00 live muziek van Hoal Liëd. Om 12:00 start een optocht door Soerendonk met deelname van verschillende gildes, schutterijen en muziekkorpsen en een aantal andere mooie groepen. Even speciaal aandacht voor onze vrienden uit Alkmaar, het Kaasdragersgilde die altijd garant staan voor show en spektakel. Terug op het feestterrein word het geheel feestelijk geopend door de Burgemeester van Cranendonk Dhr. Roland van Kessel. Aansluitend vind er nog een massale opmars plaats. Rondom de feesttent zijn er daarna diverse demonstraties en activiteiten, zoals  het ringsteken 2.0: in de Middeleeuwen was het een ruiter te paard, nu pakken we dat op een andere ludiekere manier aan, een moderne variant en is er een uitgebreid kinderspeelplein. In de schuilhut van het Sint-Jansgilde is een mooie tentoonstelling te bezichtigen, die zeer zeker de moeite waard is om ook te bezoeken deze middag. De tentoonstelling laat het heden en verleden zien van het gilde.
In de feesttent vinden er optredens plaats van DJ Siem, DJ Hardy en de fantastische feestband de Rosentaler, gegarandeerd gezelligheid en feest. Locatie: feestterrein bij de Schuilhut aan de Groenstraat 3a in Soerendonk en nogmaals beide dagen is de toegang gratis.

Poster 375-jarig jubileum
375-jarig jubileum Sint-Jansgilde.